Ето че отново идва краят на ноември и е време за

...
Ето че отново идва краят на ноември и е време за
Коментари Харесай

5 трика, ако искате да извлечете максимума от Черния петък

Ето че отново идва краят на ноември и е време за Черен петък. По традиция той е последният петък на месеца, само че в последните години разпоредбите малко се трансформираха и някои търговци изместват промоциите си за по-рано. 

Затова ние би трябвало да сме добре готови и може още през днешния ден да създадем някои и друга супер покупка, а за какво не и да отметнем огромна част от листата с коледни дарове. Ето и пет трика, с които да извлечем максимума от Черния петък.

Търсим и съпоставяме

Преди да се отправим към магазините или да стартираме поръчването на артикули в интернет, първо би трябвало да обмислим какво тъкмо желаеме да купим, след което да разберем къде се предлага.
 Снимка 554006
 

От уеб страниците на най-известните магазини може да изтеглим брошури с офертите. Това, което специалистите предлагат, е да не се побъркваме, а да създадем лист на в действителност нужните неща. И, несъмнено, първо да определим бюджет, с цел да забележим какво можем да си позволим.

Щом открием набелязания артикул е значимо да разберем дали цената му в действителност е понижена или желаят да ни преметнат с търговски трик. Черният петък е и ден на съревнование за магазините...

За да създадем сравнението, хубаво е да погледнем в брошурите или в Гугъл - да търсим по име на артикул в Гугъл Shopping, с цел да разгледаме цените в други магазини. Ако пазарим от Amazon, целесъобразно е да използваме потребния Camelcamelcamel, поучават от El Periodico.

След като се уверим коя е най-хубавата цена, остава да решим дали да купуваме, или не.
 Снимка 325297
 

Не бързаме, само че и не се бавим

Трябва да разгледаме деликатно и и да създадем нужното съпоставяне, само че да не изчакваме прекомерно.

По време на Черния петък има предложения, които траят през целия ден, няколко дни или единствено часове. Важно е да разберем по кое време изтича дадена оферта, дали е единствено за избран брой артикули и така нататък

Може да попитаме в магазина непосредствено, да забележим дали има брояч на единици или краткотрайни ограничавания за доставка в тази ситуация на онлайн магазините.

Покупката " онлайн " работи

Търговията в интернет е тази, която създаде Черния петък. Появяват се от ден на ден онлайн магазини, а случаите, когато има проблем или недостатък в стоката, с всяка последваща година са все по-рядко срещани.
 Снимка 325300
 

Ако намерим онлайн оферта на уеб страницата на добре прочут магазин, не трябва да се опасяваме да поръчаме. Вероятно ще получим стоката у дома още на идващия ден, и то с безвъзмездна доставка. Да не забравяме да се уверим, че поръчваме от официалната страница на магазина.

Ако сайтът не ни е прочут, добре е да прекараме пет минути в Гугъл търсене, с цел да разберем детайлности за него, да разгледаме отзиви, да се уверим в качеството, от кое място идва продуктът, дали има, или не европейска гаранция. От уеб уеб сайтове като Ebay продуктът може да се забави. Ако идва от Китай от време на време са необходимии 30 или повече дни.

Пазаруване във физически магазини

Физическите магазини също се причисляват към лудите отстъпки на този ден - най-много най-вече тези за мода и техника. 

Има и доста дребни магазинчета и хендмейд създатели, които вземат участие в деня на пониженията, тъй че е допустимо да намерим качествени артикули на по-евтина цена и в кварталните магазини. Просто би трябвало да ги потърсим.
 Снимка 325302
 

Може ли да се върне

След като сме решили кой артикул да купим, препоръчително е да се уверим в политиката за връщане. Трябва да попитаме дали има такава алтернатива, в случай че да - с какъв брой дни разполагаме, с цел да го върнем.

Дали имаме право да си възстановим парите, или можем да сменим с различен артикул на същата стойност също е значимо конкретизиране. В множеството случаи връщането при онлай покупки е по-лесно, в сравнение с при физически.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР